Kom ud af dit alkoholmisbrug med en professionel alkoholbehandling

07 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Har du udviklet et kritisk alkohol forbrug? Så bør du opsøge professionel behandling.

Hvilken type alkoholbehandling skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om hvilken form for afvænning der passer bedst til dig bør du rådføre dig med din læge. Her er det meget vigtigt at du er ærlig omkring misbrugets karakter, omfang og varighed. Disse faktorer er nemlig afgørende i forbindelse med valg af alkoholbehandling.

Hvis du for eksempel fungerer udmærket i det daglige, og dit misbrug ikke har fået skovlen 100% under dig endnu, vil du med stor sandsynlighed kunne komme ud af den dårlige vane med en ambulant alkoholbehandling. På den måde vil du kunne passe dit arbejde og yderligere forpligtelser i det daglige.

image

I forbindelse med ambulant alkoholbehandling anvendes som oftest en antabus kur. Antabus er et præparat som ved hjælp af en skræmme taktik skal få alkoholikere til at holde sig fra flasken. Det virksomme stof i antabus går i forbindelse med alkohol i det menneskelige system og giver anledning til voldsom kvalme og hovedpine samt ditto opkastninger.

Ambulant alkoholbehandling med antabus kan således med stor fordel anvendes i forbindelse med afvænning af ikke hardcore alkoholikere. Men hvis dit misbrug er massivt og strækker sig over flere år vil det være nødvendigt at fjerne dig fra dit vante miljø, hvor fristelser og indgroede vaner kan vanskeliggøre en effektiv afvænning.

Desuden vil det være vigtigt at du får lov at gennemgå en afrusning under trygge forhold. Hvis du selv prøver at lægge sprutten på hylden kan du risikere meget voldsomme abstinenser som faktisk kan være direkte livsfarlige for dit system. Og derfor bør du lade dig indskrive på et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling hvis du ønsker at komme helskindet igennem forløbet.

Du kan få tilbud på alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder