Gør forarbejdet inden du ringer til maleren

Det er dejligt at få frisket hjemmet op med nye farver. Det kan både være vægge og lofter, der kan få nyt liv. Ja, selv gulvbrædderne kan få en omgang hvis man er modig nok til det. Men skal malerarbejdet laves ordentligt, skal man altså helst have fat på en professionel maler, der kan sit arbejde. En rigtig maler har både ordentligt udstyr og en masse erfaring at trække på, når hun går til opgaven.

Men for at få den det mest optimale resultat, er det bedst hvis du selv gør forarbejdet inden du ringer efter maleren. På den måde sparer du både tid og penge – og det er jo dejligt, når man kan det.

Her er, hvad du kan forberede

Det første du kan gøre, er at finde ud af, hvilke farver du godt kunne tænke dig. Der er mange steder at hente inspiration. For eksempel kan du kigge i boligmagasiner eller hente nogle farvekataloger hos din lokale malerforretning. Du kan også søge inspiration online på for eksempel Pinterest eller Instagram, eller du kan enddog bruge Google til at søge inspirationsbilleder frem.

Når så du har fundet nogle farver, som du godt kan lide, kan du anskaffe dig nogle farveprøver. Farveprøver er små doser af maling, som du kan bruge til at teste farven på vægge eller andre overflader. Det kan virkelig være en øjenåbner at se farven i virkeligheden – nogle gange tager farven sig meget anderledes ud på en væg, end den gør på et stykke papir. Og endnu større er forskellen mellem farvens udseende på en computerskærm og på en fysisk væg. 

Vælger du at teste farven af med en farveprøve, sparer du også dig selv for en masse penge og besvær. Det er virkelig ærgerligt at bestille en masse maling og en maler til at male hele hytten, hvis du bagefter finder ud af at farven ikke er som du havde tænkt.

Held og lykke med malerarbejdet!